Table of Contents
Door het slapen op een te hard matras, ontvangt het lichaam teveel tegendruk op de drukpunten en te weinig op de overige delen van het lichaam. Voor een rugslaper betekent dit bijvoorbeeld dat er te weinig steun wordt gegeven aan de holte in de onderrug. Voor een zijslaper kan betekent het een kromme houding vanwege teveel tegendruk op de heupen en schouders.
Het kan meerdere oorzaken hebben. De conclusie is dat het matras voldoende steun moet bieden zonder teveel tegendruk te geven op de drukpunten van het lichaam. Een goede balans dus! Dit betekent echter niet dat iedereen voor een matras van gemiddelde hardheid moet gaan, want deze balans ligt voor iedereen ergens anders.
Het kan geen kwaad om een matras te hebben die lekker zacht en comfortabel ligt, maar dit mag nooit ten koste gaan van steun. Om die reden bestaan er ook matrassen die een stevige basislaag hebben, met daarop één of meerdere comfortlagen. Zo kan zowel steun als comfort worden gewaarborgd.
Zowel het Stellar matras als het Astro matras is voorzien van een firm en soft kant, waarbij de Steller iets mildere verschillen heeft dan de Astro. Lig je graag extra hard of juist extra zacht? Dan is het Astro matras de beste optie. Voor ruim 85% geldt echter dat de soft en firm kant van het Stellar matras (die dus dichter bij het gemiddelde liggen) een perfecte hardheid biedt.
Je kunt ons bellen of via de chatfunctie op de website gebruik maken van email of whatsapp. Bij ons krijg je altijd contact met een medewerker die je graag voorziet van vrijblijvend en objectief advies. Wacht niet langer op slaapcomfort, want ieder mens verdient het om goed te slapen!.
Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van de zogenaamde of de hardheidsgraad van een matras. De matrashardheid wordt vaak grofweg onderverdeeld in soft, medium en firm of dienovereenkomstig met de afkortingen H2, H3 en H4 - Matrassen winkel. Soft staat voor een zacht liggevoel, terwijl medium een evenwichtig comfort belooft en firm een stevige ligervaring biedt
Onze Swissflex-matrassen zijn meestal verkrijgbaar in zowel een zachte als een stevige versie. Om echter nog beter te kunnen inspelen op individuele slaapbehoeften en persoonlijke voorkeuren, bieden wij ook allerlei modellen met fijnere nuances aan. Zo is de SF Hybrid 26 ook verkrijgbaar in medium hardheid. De hardheidsgraad moet individueel gekozen worden, want iedereen heeft een persoonlijke voorkeur wat betreft de.
Het lastige van het kiezen van de juiste hardheidsgraad is dat er geen overkoepelende normen zijn, zodat de hardheidsgraad per fabrikant kan verschillen (Matrassen winkel). Dus wat bij Swissflex zacht is, kan bij een andere matrassenfabrikant in een andere categorie vallen, zoals medium of extra zacht. Daarom is het essentieel de matras uit te proberen voordat je hem koopt
Om te begrijpen waarom de juiste zo belangrijk is, is het de moeite waard een gedachte-experiment te doen en je voor te stellen dat je een te zachte of te harde matras hebt gekocht. In het eerste geval zak je te diep weg in de matras, vooral in de heupzone.
Ook als de matras te stevig is, zal je wervelkolom niet in een rechte positie liggen, maar gebogen zijn, in dit geval echter naar boven, omdat je lichaam in de schouderzone niet voldoende in de matras kan zakken. Helaas dreigt er ook in dit geval een onaangename spanning als je de volgende ochtend opstaat.
Reden te meer om goed na te denken alvorens een matras te kopen en een hardheidsgraad te kiezen die aan je persoonlijke slaapbehoeften voldoet. Maar hoe vind je de juiste voor een gezonde slaap en ontspannen comfort? Auch bei einer zu festen Matratze liegt deine Wirbelsäule nicht in einer geraden Position, sondern wird gekrümmt, diesmal allerdings nach oben hin, da dein Körper im Schulterbereich nicht genügend in die Matratze einsinken kann.
In feite trekken veel mensen onvoldoende tijd uit voor het uitproberen van een matras. Heb je na even op je rug op de matras liggen al het perfecte model gevonden? Dat is helaas te mooi om waar te zijn! Allereerst is het raadzaam de matras niet in slechts één houding te testen.
Ga dus een tijdje in zowel rug- als zijligging op de matras liggen. Nu moet je in beide houdingen het liggevoel op je laten inwerken, om te bepalen of de matras mogelijk te zacht of te stevig aanvoelt voor jou. Je kunt een te zachte matras bijvoorbeeld herkennen aan het feit dat het erg moeilijk is om op te staan.
Ook op dit punt kan het nuttig zijn een deskundige te raadplegen. Deze kan controleren hoe diep je schouders en heupen in het ligoppervlak zakken. De deskundige zal door nauwkeurig te kijken ook een te harde matras herkennen: als de schouders en heupen in rugligging onvoldoende in de matras kunnen zinken, ontstaat een holle rug.
Als je graag op je zij ligt, geef je misschien de voorkeur aan een zachtere matras die je schouders in het oppervlak laat zinken. Je kunt het beste in een speciaalzaak verschillende hardheidsgraden uitproberen. Baseer je keuze vervolgens op jouw persoonlijke ervaring. Als je in een voor jou comfortabele houding ligt, waarin je wervelkolom niet omhoog of omlaag wordt gedrukt, heb je je individuele basis voor een goede slaap gevonden.
Maak je geen zorgen: die vervelende spleet tussen de matrassen kan gemakkelijk worden overbrugd met een topmatras – en tegelijkertijd kun je genieten van nog meer comfort. Weet je nog steeds niet welke bij je past? Bezoek dan gewoon een van onze gespecialiseerde dealers bij jou in de buurt. Daar kun je ter plekke ontdekken welke matrashardheid het beste bij jou past en meteen eens proefliggen! Niet alleen de zorgt voor een goed liggevoel.
Hoogwaardige modellen worden echter gekenmerkt door het feit dat ze zich flexibel aan het lichaam aanpassen – ongeacht de slaaphouding. Dit kan een comfortabel liggevoel creëren en rugpijn en dergelijke voorkomen. Bij Swissflex besteden we evenveel aandacht aan onze lattenbodems als aan onze matrassen. Dankzij de innovatieve bridge® technologie blinken onze lattenbodems bovendien uit door hun bijzonder flexibele aanpassingsvermogen.
De juiste hardheidsgraad hangt af van uw lichaamsgewicht, de gewenste slaaphouding, bestaande orthopedische problemen en persoonlijke voorkeur. U moet verschillende hardheidsgraden uitproberen om de juiste te vinden. Onze slaapexperts helpen u graag bij het vinden van een matras met de juiste hardheidsgraad. Met een matras topper kunt u het liggevoel eenvoudig en gemakkelijk aanpassen.
Net als bij de matras kun je kiezen voor een hardere of zachtere topper om het liggevoel aan je wensen aan te passen. Als regel hebben rugslapers een matras nodig dat medium stevig tot stevig is, zodat de wervelkolom voldoende ondersteund wordt en niet doorhangt. Om de wervelkolom correct te ondersteunen, moet een matras voor zijslapers over het algemeen middelhard zijn, omdat het kan meegeven in de schouder- en bekkenzone en de rest van het lichaam optimaal kan ondersteunen.
Als algemene regel geldt: hoe hoger uw lichaamsgewicht, hoe steviger de matras moet zijn. Dit biedt het lichaam voldoende ondersteuning en voorkomt dat het te veel wegzakt. De matras is , de wervelkolom wordt gebogen en er ontstaat rugpijn. Het matras is , de wervelkolom zakt door en wordt gebogen.
Table of Contents
Latest Posts
Waarom Een Goede Nachtrust Essentieel Is Voor Jouw ... - Slaapanalyse Matras - Droomcomfort.be
Slaaponderzoek (Polysomnografie) Bij Kinderen: Informatie ... - Slaapanalyse Matras - Droomcomfort.be
Wat Moet Ik Weten Over Fitbit-slaapfasen? - Slaapanalyse Matras - Droomcomfort.be
Navigation
Latest Posts
Waarom Een Goede Nachtrust Essentieel Is Voor Jouw ... - Slaapanalyse Matras - Droomcomfort.be
Slaaponderzoek (Polysomnografie) Bij Kinderen: Informatie ... - Slaapanalyse Matras - Droomcomfort.be
Wat Moet Ik Weten Over Fitbit-slaapfasen? - Slaapanalyse Matras - Droomcomfort.be